Dagsudflugter Agadir

Agadir er en forholdsvis ny by, bygget op i løbet af de sidste 40-50 år. Man kan se ruinerne fra den gamle bydel på toppen af det lille bjerg, der kendetegner Agadirs profil.

Hovedattraktionen er naturligvis den lange brede sandstrand akkompagneret af en flot lang bred strandpromenade med restauranter og barer, og en flot og hyggelig marina, hvor der er mulighed for at sejle på tur i piratskib eller sidde på lækre caféer og spise italiensk is. Der i det hele taget er et rigt liv både om dagen og aftenen i hele byen.
 
shutterstock 162835286
 

Dagsudflugt til Taghazout med surfing, frokost og transfer - hele dagen, 495 kr/person

Tag på en oplevelsesrig og aktiv dag i Taghazout bugten, som er internationalt anerkendt for en perlerække af gode surfstrande til enhver smag og ethvert niveau.

I bliver hentet på Jeres hotel kl. 9, og kørt til Marokkos eneste Surf Academy med det største udvalg af boards til alle behov. Ved ankomst får I våddragter og det helt rigtige surf board bliver fundet frem til det rigtige niveau. Herefter modtager I lidt instruktion og skal lave lidt øvelser på stranden af de ISA-certificerede instruktører, der er blandt de bedste surfere i Marokko. Herefter er det ellers om at give sig i kast med bølgerne, og forsøge at holde balancen og måske komme op at stå, hvis det er første gang. Ellers er det også sjovt, blot at ride på bølgen liggende på brættet. Efter et par timers surf er der frokost pause og herefter endnu et par timers surf fra 14-16, inden I bliver kørt tilbage til Jeres hotel.

Vi anbefaler denne tur for alle - nybegyndere som øvede, og børn helt ned til 6 år, kan lære at surfe.

Her er mulighed for både almindelig surf og SUP surf.

 
 
 

Dagsudflugt til Marrakech med transport, guide 3 timer - hele dagen, 995 kr./person

Marrakech er det seneste årstid blevet varmt omtalt af forskellige medier og sågar udnævnt som årets hotteste rejsemål, og det er i sandhed en spektakulær by for alle typer af mennesker, og alle aldersgrupper. Det er en af de historiske kongebyer, hvorfor byen har en del seværdige monumenter. Tilnavnet Den Røde By, har Marrakech fået pga. sin 17 km lange rødligt lerfarvede bymur, der omkranser den gamle bydel.

I kører tidligt fra Marrakech, hvor I mødes med en engelsktalende guide og ser nogle af byens vigtigste vartegn som Saadi-gravene, Bahia-Paladset, Koutoubia-moskeen og den berømte plads Djeema El Fna, der er på UNESCOs liste over verdens kulturarv. Herudover bliver I ført trygt gennem den storslåede souk, som er Nordafrikas største bazar med over 4000 forretninger. Hen ad eftermiddagen, går turen tilbage til Agadir igen.

Turen er med guide de første 3 timer, resten af tiden er til fri disposition.

shutterstock 144050560

Marrakech er særligt berømt for pladsen "Djemaa El Fna", hvor der hver eneste dag, året rundt (gennem de sidste 100 år), vrimler med alskens underholdning a la 1001 nat - spåkoner, slangetæmmere, mavedansere, gøglere, akrobater, berbermusikanter osv. osv., der alle bidrager til dette kalejdoskopiske show, der giver et indblik i marokkansk folklore og tradition, primært for lokale, men også for turister. Hver eftermiddag kommer der rullende madboder fra alle sider, og henunder aftenen syder og bobler kødgryderne, og duften spreder sig ud over hele pladsen af lækre marokkanske specialiteter fra det gigantiske gadekøkken. I forlængelse af pladsen ligger bazaren, der er Nordafrikas største med over 4000 butikker, som er en kæmpe oplevelse i sig selv. At finde rundt igennem de kringlede små gader og stræder, mens man prutter om priserne om alskens fristelser, lædertasker, marokkopuder, krydderier, arganolie, keramik, spraglede smykker og meget mere.

10264880 309695009197967 4011812688761620543 n

 

 

 

 

Dagsudflugt til Essaouira, hele dagen inkl. frokost, 995 kr./person

180 km vest for Marrakech og 180 km nord for Agadir, ligger den charmerende lille by Essaouira, med hvidkalkede husmure og blå vinduer. Essaouira er bygget som et fort, for under portugisernes kolonitid at forsvare mod udefrakommende trusler. Essaouira er en lille men levende by, her kommer kunstnere fra hele verden, for at dyrke den karakteristiske gnawa-musik, eller for at male og lave kunsthåndværk. Særligt er byen kendt for at musikere som Jimi Hendrix og Bob Marley holdt af at komme her.

essaouiraaa

Essaouira er en afslappet by, hvor folk sidder og følger livets gang fra caféerne, mens bølgerne bruser op af byens fort - her er altid en insisterende vind, der gør at mange surfere kommer hertil også. Om sommeren tager mange marokkanere til Essaouira for at køle af, da her er et køligere klima og strand.

Området omkring Essaouira er kendt for stor vækst af argantræer, som kun vokser få steder i verden. Argantræerne producerer en lille olivenlignende nød, som de lokale i årtusinder har udvundet olie fra og brugt til både kosmetiske formål og til at spise. Denne olie er de senere år blevet verdensberømt som arganolie eller Moroccan Oil. Internationale skønhedsguruer valfarter til Marokko, for at få del i olien - særligt er Yves Saint-Laurent kendt for at have været blandt de første til at få øjnene op for oliens egenskaber.

 

Der ligger mange argan-kooperativer i Marokko, hvor kvinder fra lokale landsbyer er gået sammen om at producere, sælge og dele historien omkring olien med turister. Så der er rig mulighed for at komme forbi sådan et kooperativ og hilse på de lokale kvinder, og se hvordan de arbejder.

essaouira

 

 

 

 

Dagsudflugt gennem Honningruten/Paradisruten, hele dagen inkl. frokost, 845 kr./person

Kun 12 km nord for Agadir, kan man køre væk fra kysten og ind i smukke bjerglandskaber. Her er der en 180 km lang rute kaldet Honningruten og Paradisruten (dele af den er fælles, mens dele er forskellige). Man kører igennem forskellige scenarier, hvor der som navnet måske antyder forefindes stor produktion af honning. Man kører gennem hvide (kalkholdige) bjerglandskaber, frodige dale, kløfter, passerer vandfald og meget mere. Den sidste strækning tilbage til Agadir, tager man langs den meget smukke kyst.

 

 

 

Dagsudflugt til Taliouine i Atlasbjergene, hele dagen inkl. frokost, 995 kr./person

Taliouine er en hyggelig lille berberlandsby, der ligger i Anti Atlasbjergene i de smukkeste omgivelser. Her kan man gå rundt i den lille landsby og opleve bylivet og ligeledes byder turen på en lille gåtur eller trekkingtur med lokal guide i den smukke natur. Denne tur kan variere i niveau afhængig af ønsker og ambitioner. Undervejs er der frokost enten som picnic eller i et lokalt gæstehus.

Taliouine er kendt for sin produktion af safran, det eneste sted i Marokko, det kan dyrkes på grund af det specielle klima i en lavning i Anti Atlasbjergene med den rette mængde sol, fugt og temperatur. Der er mulighed for at besøge et safrancooperativ på turen, og hører mere om historien for det kostbare krydderi. Safran er støvfangerne fra krokus, og skal nænsomt håndplukkes. De meget lette støvfangere - safran, er kendt som verdens dyreste krydderi og giver en smuk farve og let sødlig smag til madretter eller te. Safran har også gennem historien været brugt til at farve tøj, malerier, læber eller andet med.

Taliouine