Dagsudflugter fra Marrakech

Marrakech er det seneste års tid blevet varmt omtalt af forskellige medier og sågar udnævnt som årets hotteste rejsemål, og det er i sandhed en spektakulær by for alle typer af mennesker, og alle aldersgrupper. 

Det er en af de historiske kongebyer, hvorfor byen har en del seværdige monumenter. Tilnavnet Den Røde By, har Marrakech fået pga. sin 17 km. lange rødligt lerfarvede bymur, der omkranser den gamle bydel, medinaen.

Marrakech er særligt berømt for pladsen "Djemaa El Fna", hvor der hver eneste dag, året rundt (gennem de sidste 100 år), vrimler med alskens underholdning a la 1001 nat - spåkoner, slangetæmmere, mavedansere, gøglere, akrobater, berbermusikanter osv. osv., der alle bidrager til dette kalejdoskopiske show, der giver et indblik i marokkansk folklore og tradition, primært for lokale, men også for turister.
Hver eftermiddag kommer der rullende madboder fra alle sider, og henunder aftenen syder og bobler kødgryderne, og duften spreder sig ud over hele pladsen af lækre marokkanske specialiteter fra det gigantiske gadekøkken. I forlængelse af pladsen ligger bazaren, der er Nordafrikas største med over 4000 butikker, som er en kæmpe oplevelse i sig selv. At finde rundt igennem de kringlede små gader og stræder, mens man prutter om priserne om alskens fristelser, lædertasker, marokkopuder, krydderier, arganolie, smuk keramik, spraglede smykker og meget mere. 

jmaa el fna

Du vil her få forskellige forslag til udflugter fra Marrakech. Priserne man kan se, er baseret på 2 og 4 personer, men vil typisk falde jo flere man er.

 

 

Dagsudflugt til Essaouira, hele dagen inkl. frokost, 995 kr./pers. v. 2 personer, 595,- v. 4 personer

180 km vest for Marrakech, ligger den charmerende lille by Essaouira, med hvidkalkede husmure og blå vinduer. Essaouira er bygget som et fort, for under portugisernes kolonitid at forsvare mod udefrakommende trusler. Essaouira er en lille men levende by, her kommer kunstnere fra hele verden, for at dyrke den karakteristiske gnawa-musik, eller for at male og lave kunsthåndværk. Særligt er byen kendt for at musikere som Jimi Hendrix og Bob Marley holdt af at komme her. Essaouira er en afslappet by, hvor folk sidder og følger livets gang fra caféerne, mens bølgerne bruser op af byens fort - her er altid en insisterende vind, der gør at mange surfere kommer hertil også. Om sommeren tager mange marokkanere til Essaouira for at køle af, da her er et køligere klima og strand.

Området omkring Essaouira er kendt for stor vækst af argantræer, som kun vokser få steder i verden. Argantræerne producerer en lille olivenlignende nød, som de lokale i årtusinder har udvundet olie fra og brugt til både kosmetiske formål og til at spise. Denne olie er de senere år blevet verdensberømt som arganolie eller Moroccan Oil. Internationale skønhedsguruer valfarter til Marokko, for at få del i olien - særligt er Yves Saint-Laurent kendt for at have været blandt de første til at få øjnene op for oliens egenskaber.

Der ligger mange argan-kooperativer i Marokko, hvor kvinder fra lokale landsbyer er gået sammen om at producere, sælge og dele historien omkring olien med turister. Så der er rig mulighed for at komme forbi sådan et kooperativ og hilse på de lokale kvinder, og se hvordan de arbejder.

essaouira

  

 

Dagsudflugt til Ouzouds fascinerende vandfald med frokost, hele dagen, 975 kr/pers. v. 2 personer, 495,- v. 4 personer

Et par timers kørsel nord for Marrakech i Atlasbjergene, ligger det smukke Ouzoudvandfald, i smuk og frodig natur mellem lokale berberlandsbyer. Området er trods, at det er et yndet udflugtsmål ganske uspoleret og man får en meget autentisk oplevelse af såvel natur som lokalmiljø.

Hvis man er heldig er det muligt at se berberaben, der er en makakabe, i de frodige omgivelser, hvor også en række sjældne plantearter findes. Mulighed for vandring.

Ozoud vandfald

  

 

Dagsudflugt til berberlandsbyen Imlil, hele dagen, 895 kr/pers. v. 2 personer, 495,- v. 4 personer

Ca. en times kørsel uden for Marrakech ligger den lille berberlandsby Imlil, hvor man kan få en meget anderledes og autentisk oplevelse end bylivet i Marrakech. Et sted hvor også mange marokkanere valfarter til særligt om sommeren, da bjergklimaet gør det køligere og her simpelthen bare er smukt, frodigt og masser af dejlig natur. Her arrangeres en lille let trekking tur, hvor man bliver ført rundt i omgivelserne, og gennem autentiske små landsbyer, og man spiser en god frokost på en lokal restaurant. 

dagsudflugt imlil2udflugter imlil

  

 

Dagsudflugt med kokkekursus hos Lalla Nezha, hele dagen inkl. frokost, 895 kr./pers. v. 2 personer, 745,- v. 4 personer

Den originale marokkanske mad er varmt krydret, uden at være stærk, men man skal næsten på besøg i et marokkansk hjem for at få den ægte vare. På kokkekursus hos Lalla Nezha, Marokkos svar på Nigella Lawson, lærer du at lave den helt autentiske mad med masser af varme og smag.

Du får en forrygende totaloplevelse af det marokkanske køkken lige fra indkøb af råvarer på markedet, til vi nyder de færdige lækkerier efter en sjov og spændende dag i køkkenet på Lalla Nezhas landejendom lidt uden for Marrakech.

 

Dagen starter på det lokale marked inde i Marrakech, hvor man sammen med Lalla Nezha handler ind til madlavningen. Hun fortæller om alle krydderierne, der smages på oliven, man udvælger sin kylling, afvejer grøntsagerne sammen med hende. Herefter kører man til hendes hyggelige landsted uden for Marrakech, og bruger så dagen her på at hakke, snitte, tilberede, tilsmage og ikke mindst indtage det måltid man har fået fremskabt i bedste marokkansk stil.

2014-09-07 14.40.46.jpg2014-09-07 12.06.59.jpg2014-09-07 15.11.54.jpg

 

 

Dagsudflugt over Atlasbjergene til Kasbah Ait Benhaddou, hele dagen, 995 kr/pers. v. 2 personer, 545,- v. 4 personer

Denne tur er en storslået oplevelse, hvor man først kører over de smukke Høje Atlasbjerge, og passerer det højeste pas Tiz'n'Tichka i en højde af 2260 m. På den anden side af bjergene ligger den berømte kasbah Ait Benhaddou, som er en smuk gammel befæstet by i autentisk byggestil. Kasbahen er særlig smuk og velholdt, hvorfor den er på UNESCOs liste over verdens kulturarv, og ligeledes har været brugt som lokation til diverse Hollywood-film som Gladiator, Kingdom of Heaven og Prinsen af Persien.2 shutterstock 60740446 

 

Sightseeing i Marrakech gamle bydel - 4 timer, 275 kr./pers. v. 2 personer, 175,- v. 4 personer

I går rundt med en guide og ser nogle af byens vigtigste vartegn som Saadi-gravene, Bahia-Paladset, Baadi Paladset, Koutoubia-moskeen og den berømte plads Djeema El Fna, der er på UNESCOs liste over verdens kulturarv, samt I bliver ført trygt gennem den storslåede souk, som er Nordafrikas største bazar med over 4000 forretninger.

IMG 37774 Farvet pulver 155310125

  

 

Besøg i Majorellehaven inkl. frokost og transport - ca. 3 timer, 495 kr/person v. 2 personer, 435,- ved 4 personer

I den nye bydel Gueliz, ligger den berømte have Jardins de Majorelle. En have der er grundlagt i 30'erne af den franske kunstner Jacques Majorelle, der ønskede at samle hele verdens planter et sted. Majerelle-haven er karakteristisk ved det koboltblå hus, der ligger og pryder de frodige omgivelser. Haven blev ved Jacques Majorelles død overtaget af den internationalt anerkendte designer Yves Saint-Laurant. Da Yves Saint-Laurent døde i 2008 fik han begravet sin urne her. I haven ligger et fint lille museum samt en god frokostrestaurant/café. Området omkring Majorelle har de sidste år underlagt en by-restaurering, og her er åbnet en række forretninger med traditionelle marokkanske varer af høj kvalitet samt en række caféer.Majorellehaven