Marrakech & Ørkenen

 • 1_Sahara_153356978
 • 2_shutterstock_60740446
 • 3_Sahara_228834460
 • 4_Farvet_pulver_155310125
 • 4_Marrakesh Souq_200263856
 • 5_Marrakech_223583326
 • Børn_226387384
 • Djeema al Fna_97318406
 • Marked_147706934
 • Marokkanske_børn_165312947
 • Sahara_115585075
 • klar - Isa
 • sahara
 • shutterstock_124416517
 • shutterstock_158653424
 • shutterstock_166415282

 

Marrakech & Ørkenen

En rejse over bjerge, dale og ørken på 8 dage/7 nætter

Rejsen Marrakech & Ørkenen kombinerer fire overnatninger i Marrakech med tre overnatninger i dal, Ørkenen og Atlasbjergene. I starter i Marrakech, hvor I har mulighed for at opleve souk’en, bazarerne og de historiske monumenter. Herefter fortsætter I over Atlasbjergene og via berberlandsbyen Taznakht, der er kendt for deres kelim-tæpper og videre til dalen ved Foum Zguid, der er sidste landsby før offroad-kørsel i ørkenen. Her har I en overnatning, inden turen næste dag går gennem smukke ørkenlandskaber, der henleder opmærksomheden på, at man befinder sig i Afrika. I vil overnatte i en beduinlejr, hvor I foruden at indtage en dejlig middag også kan opleve en smuk solned- og opgang over sandklitterne og kan ride på dromedar. Herfra kører I via den frodige rute langs Drâa-dalen tilbage til berberlandsbyen Tisselday, der ligger i Atlasbjergene på vej op mod det højeste pas Tiz’n’Tichka. På vejen gør I et stop ved Ait Benhaddou, en smuk kasbah fra det 13. århundrede. Rejsen slutter af tilbage i fantastiske Marrakech.

 
Fra pris 
Kun 7.595,-
 Pr. person i delt dobbeltværelse
 
 
Prisen inkluderer
 
- Fly København - Marrakech t/r
- Transfer t/r fra lufthavnen
- 4 nætter i riad 3* i Marrakech, inkl. morgenmad
- 3 nætter på rundrejsedelen sydpå, inkl. helpension i Foum Zguid, ørkenen og Tisselday
- Jeep med chauffør på rundrejsedelen
- Skatter, afgifter
- Rejsegarantifondbidrag
  

Detaljeret rejsebekskrivelse og prisspecifikation
 

1. DAG - MARRAKECH

Afhængig af flyselskab ankommer I til Marrakech i løbet af dagen.

Marrakech er indbegrebet af Tusind og én nats eventyr. Medinaen er den gamle bydel og har mere end 1000 års historie bag sig. Den er omkranset af en 17 km lang rødlig lerfarvet bymur - heraf navnet “Den Røde By”, og uden om ligger den nyere del, som franskmændene byggede under kolonitiden, med de velkendte franske brede boulevarder og grønne parker.

 

I bliver hentet i lufthavnen og kørt til Jeres riad, der ligger inde i medinaen. En riad er betegnelsen for et gammelt hus med en åben gård i midten. Gården er typisk frodig med mange planter og måske et lille springvand. Heromkring ligger værelserne, der alle er charmerende og autentisk indrettet.

 

Dagen er til fri disposition.

 

2. DAG - BYRUNDTUR I DEN GAMLE MEDINA

Efter morgenmaden bliver I hentet af en guide, der tager Jer på byrundtur i den gamle kongeby Marrakech. I går til den jødiske bydel i medinaen - Mellah, hvor I besøger Saadi-gravstedet fra 1700-tallet. Det blev ved et dynasti skifte, muret inde, og først genfundet igen under kolonitiden. Her ligger de tidligere dynastiers medlemmer begravet i overdådigt dekorerede bygninger, i en have der symboliserer det evige Paradis. Bemærk at nogle gravsteder vender en anden retning, dette skyldes at det ikke er muslimer, som alle vender samme retning, og med ansigtet mod Mekka. Et vidnesbyrd om, at Marokko i mange århundrede har levet side om side med mange folkeslag og religioner.

I bliver i Mellah-bydelen og besøger Bahia paladset, der blev opført for kun 140 år siden, og færdiggjort lige omkring 1900-tallet. Her havde storvesiren Ba Ahmed hovedsæde, og han boede her med sine fire koner og et utal af konkubiner og børn. Paladset var ligeledes hans audiens, og mange store aftaler med mange internationale statsoverhoveder, har fundet sted her. I dag bliver dele af Bahia-paladset stadig brugt til officielle og royale begivenheder fra tid til anden.


Efter den historiske rundtur i Marrakech, er tiden nu til, at opleve den berømte og spektakulære plads Djeema El Fna - kaldet “Pladsen”. Djeema El Fna, er et sanseligt bombardement af folklore, underholdning, dufte, magi og menneskemylder. I sandhed en folkelig plads, hvor alle typer mennesker kommer aften efter aften, året rundt og lader sig underholde. Navnet på pladsen betyder “de dødes plads”, da stedet indtil for ca. 100 år siden var offentlig henrettelsesplads. Djeema El Fna er på UNESCOs liste over verdens kulturarv, og er i sandhed et udstillingsvindue for århundreders lokale skikke. Slangetæmmere, spåkoner, mavedansere, gøglere, musikere, tandudtrækkere, medicinmænd er blandt nogle af de ting, man kan opleve her side om side med alle madboderne. Aften efter aften stiller madboderne op til et kæmpe udendørs køkken, hvor man kan få mere eller mindre tiltrækkende delikatesser som snegle, fårehjerner og andre specialiteter, taginer, grillspyd eller stærk krydret te, der efter sigende skal øge indtagerens libido. Alle bidrager de til Marrakesh’ sjæl med tusindvis af farver og nuancer.

I forbindelse med pladsen ligger også souk’en, der med over 4000 forretninger er Nordafrikas største. Her kan man hurtigt forvilde sig dybt ind i et labyrintisk virvar af gader, stræder, gyder og små afkroge i alle hjørner, oppe og nede. For mange et sandt paradis af shopping muligheder, og ikke mindst skal evnerne til at prutte om prisen udnyttes.


Fra pladsen kan man også se den berømte Koutoubia moske, der blev påbegyndt opført under Almoravidernes dynasti omkring år 1000, men færdiggjort af Almohad-dynastiet i 1147. Moskéen er anerkendt som værende en af de smukkeste i verden, og er netop blevet restaureret. Den har været inspiration for andre moskéer som La Giralda i Sevilla og Hassan-tårnet i Rabat.


Resten af eftermiddagen er på egen hånd, og kan bruges omkring pladsen, eller man kan trække sig tilbage til riad’en, når man ikke kan slæbe flere marokkopuder, lanterner, smukke keramikskåle eller flotte smykker.

 

3. DAG - ATLASBJERGENE OG BERBERLANDSBYER

Efter morgenmad på Jeres riad i Marrakech, bliver I hentet af en jeep og begynder den smukke tur henover Atlasbjergene. Allerede fra Marrakech, kan man i klart vejr nyde udsigten til de smukke bjerge, der er sneklædte en stor del af vinterhalvåret. Der er en lille times kørsel fra Marrakech, til I når opstigningen ad Høje Atlas. Vejnettet på Atlasbjergene er overraskende godt. Franskmændene gjorde en stor indsats under kolonitiden på at få infrastrukturen i orden.                 

Vegetationen og naturens udformning er helt utrolig foranderlig i bjergene. Der er ikke mange kilometer fra frodig grøn vegetation til golde nøgne klippesider. Nogle steder er bjergene helt røde - andre steder grønne på grund af de forskellige mineraler i jorden. Marokko er rig på naturressourcer, og er blandt andet verdens største eksportør af fosfat. Foruden dette findes der i Marokko sølv, kobber, kul, gas, marmor og mange andre naturressourcer.

Marokko har tæt på 1000 km af Atlasbjergkæden, der ligger i en diagonal linje gennem landet og videre ind i Algeriet. I passerer Høje Atlas på det højeste pas Tiz’n’Tichka som ligger i 2260 meters højde. Atlasbjergenes højeste punkt ligger ikke langt herfra og er 4167 meter over havets overflade.

På turen kører I gennem flere berberlandsbyer, hvoraf nogle er godt camoufleret af bjergenes krumninger og vegetation. Andre landsbyer ligger langs med vejen, og giver derfor mulighed for at opleve hvordan dagligdagslivet udspiller sig for berberfolket. Den marokkanske befolkning består primært af arabere og 3 forskellige berberstammer med hver deres dialekt.

Herudover er der også en lille del jøder, der gennem historien har haft stor indflydelse - og stadig har det i dag, blandt andet som dygtige handelsfolk og ligeledes i politiske topposter.

I kører via Taznakht, hvor de er særlig kendte for produktionen af kelimtæpper og naturligvis også mange andre slags tæpper fyldt med lokale traditioner.

Herefter kører I det sidste stykke til landsbyen Foum Zguid, som er sidste stop, inden offroad-eventyret i Saharas ørkenlandskaber, men også målet for dagen, og hvor I skal bo for natten. Man kører et langt stykke med bjerge omkring sig, men selvom de virker meget bjergagtige, betragter man dem alligevel ikke som noget særligt, så de har ikke noget navn.

 

4. DAG - FRA CIVILISATIONEN TIL SAHARA ØRKENEN

Efter morgenmaden kører I endnu en etape helt ind i Sahara-ørkenen. I kører fra landsbyen Foum Zguid, klar til at køre gennem ørkenen på offroad-eventyr. Her får man for alvor oplevelsen af at have nået verdens ende, man kører og kører, og landskaberne ændrer sig hele tiden, i forskellige formationer af sandklitter i fint eller groft sand. I passerer oaser, hvor blandt andet fugle, dromedarer, ørkenræve og gazeller kommer for at drikke vand. Måske ser du et fatamorgana, hvilket ikke er usædvanligt på disse kanter.

Man kan ofte undres over, hvordan det er muligt at finde vej i ørkenen, men man fornemmer hurtigt de mange scenarier, og de lokale har flittigt døbt forskellige områder som for eksempel “Strudsedalen”, på grund af små grønne buske, der alle er vindblæste i samme retning, så de ligner små strudse. Eller “Den Tørstige Flod” der er en udtørret flod, hvor jorden sprækker efter lang tids tørke.

Sidst på eftermiddagen kommer I frem til beduinlejren, hvor I skal overnatte. Her er mulighed for en tur på dromedarryg, omkring de imponerende sanddyner i Erg Chegaga, som er Marokkos højeste. I nyder middagen under den enorme stjernehimmel, og bålet der knitrer i den ellers larmende stilhed. En kæmpe oplevelse a la tusind og én nats eventyr.

  

5. DAG - FRA DET UENDELIGE SAHARA TIL SMUKKE BJERGE

Vågn op til den uforglemmelige udsigt, af solens varme og lyse stråler, der spreder sig over Sahara.

Efter morgenmaden går turen nu fra ørkenen, først lidt offroad og hernæst forbi landsbyen Tamegroute med dens meget gamle bibliotek fyldt med ældgamle religiøse bøger og videre gennem Zagora, som er byen hvorfra Saadianerne erobrede Souss-regionen, og derefter hele Marokko. I kører langs Drâa-dalen, der løber fra Ouarzazate helt ned i Sahara. Dele af året er dalen tørlagt, men det er alligevel livsnerven for livet i dette område og daddelpalmerne står tæt i store oaser.

I kører gennem byen Ouarzazate, der altid har fungeret som kontrolpost på grund af sin strategiske beliggenhed, hvor Drâa- og Dades-dalene mødes og ligeledes kan man her kontrollere trafikken fra syd til nord, på grund af den begrænsede tilgængelighed over bjergene ned til Sahara. Ouarzazate er i øvrigt også blevet en stor og kendt by, da den huser verdens 3. største filmproduktion efter Bollywood i Indien og Hollywood. Her er optaget film som Gladiator, Kingdom of Heaven, Nilens Juvel og Babel med flere.

Inden opstigningen til Høje Atlas, besøger I den berømte kasbah Ait Benhaddou. Ait Benhaddou er på UNESCOs liste over verdens kulturarv, og har gennemgået mange restaureringer, da den ofte har været brugt som kulisse i diverse film, men ligeledes for dens historiske værdi. En kasbah er en form for befæstet bygning. Flere kasbaher kan være bygget sammen til en hel landsby - en ksar. Bygningerne er lerklinede og falder smukt ind i naturens farver. Der bor i dag ca. 100 mennesker fordelt på 10 familier i Ait Benhaddou. Mange er meget åbne omkring deres liv, og lader besøgende komme helt tæt på.

Sidst på eftermiddagen kommer I til det charmerende bjerglodge i landsbyen Tisselday, der ligger på opstigningen ad Atlasbjergene. Her finder man den mest fantastiske udsigt.

 

6. DAG - TISSELDAY - MARRAKECH

Efter morgenmaden går turen igen tilbage til Marrakech. Endnu engang kører I op over de majestætiske Høje Atlasbjerge, og ankommer over middag til Marrakech, hvor resten af eftermiddagen vil være til egen disposition.

 

7. DAG - MARRAKECH

Dagen i dag er til fri disposition.

 


8. DAG - HJEMREJSE TIL DANMARK

Efter en begivenhedsrig uge med alverdens oplevelser af alt lige fra kunst og kultur til storslået natur og masser af autencitet, er tiden nu til at tage tilbage til Danmark igen.

 

 
Rejsen inkluderer:  
 
- Fly København - Marrakech t/r
- Transfer t/r fra lufthavnen
- 4 nætter i riad 3* i Marrakech, inkl. morgenmad
- 3 nætter på rundrejsedelen sydpå, inkl. helpension i Foum Zguid, ørkenen og Tisselday
- Jeep med chauffør på rundrejsedelen
- Skatter, afgifter
- Rejsegarantifondbidrag
 
 

Dagsprogram:

Dag 1: Danmark - Marrakech

Dag 2: Marrakech

Dag 3: Marrakech - Foum Zguid

Dag 4: Foum Zguid - Ørkenen

Dag 5: Ørkenen - Tisselday

Dag 6: Tisselday - Marrakech

Dag 7: Marrakech

Dag 8: Marrakech - København

Dag 7: Marrakech
Dag 8: Marrakech - København
     
Rejsen Inkluderer ikke:
 
- Gouda Årsrejseforsikring
- Sygdomsafbestillingsforsikring (6 % af rejsens pris)
- Tillæg for enkeltværelse
- Eventuelle ekstra arrangementer/udflugter
- Drikkevarer
- Øvrige måltider
- Drikkepenge
- Alt ikke nævnt under "Prisen inkluderer"
    
 
 

Kort marrakech oerkenen1

Dagsprogram:

Dag 1: Danmark - Marrakech

Dag 2: Marrakech

Dag 3: Marrakech - Foum Zguid

Dag 4: Foum Zguid - Ørkenen

Dag 5: Ørkenen - Tisselday

Dag 6: Tisselday - Marrakech

Dag 7: Marrakech

Dag 8: Marrakech - København
 
 

Bestil detaljeret beskrivelse og priser:
* Dit navn:
* Din email:
Adresse:
By:
Postnr.:
* Telefon:
* Ønsker:
* Antal voksne:
* Antal børn u/12:
Tidligst afrejse:
Senest hjemrejse:
Senest hjemrejse: